Stamppotje

Kindermenu - Een Hollands stamppotje vermomd als sushi! Door het op een Aziatische manier te serveren worden kinderen een beetje gefopt maar heel erg verrast.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en de winterwortel, snijd in stukken en zet op in een pan met water. Voeg eventueel een klein snufje zout toe.
  2. Kook volledig gaar, giet af en plaats even terug op het vuur, zodat het teveel aan vocht kan verdampen.
  3. Verwarm de melk met de roomboter, voeg toe aan de aardappels en stamp tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Houd apart.
  4. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en kruid eventueel lichtjes naar eigen inzicht. Bijvoorbeeld met een snufje kerriepoeder.
  5. Leg 3 lagen met plastic folie over elkaar op de werkbank, verdeel het gehakt er in het midden over en rol op tot een strakke ronde worstuks Knoop de uiteindes dicht en leg de worst in een pan met water.
  6. Verwarm tot 100°C en laat 15 minuten wellen en nèt gaar worden.
  7. Blancheer de spitskoolbladeren in ruim kokend water, spoel direct koud en dep vervolgens goed droog.
  8. Leg opnieuw 3 laagjes plastic folie op de werkbank en maak een rechthoek op de folie van de spitskoolbladeren.
  9. Smeer er de stamppot over uit.
  10. Haal het gehakt uit de folie, laat uitlekken en leg in het midden van de stamppot.
  11. Rol het geheel met behulp van de folie op tot een mooie rol. Knoop de uiteindes dicht en leg in een pan met water van 100°C. Laat in ongeveer 10 minuten goed warm worden. De rollen kun je natuurlijk voorbereiden en àla minute opwarmen in heet water of in de steamer.
  12. Meng de mayonaise met de mosterd en de gembersiroop.
  13. Snijd plakjes van de sushirol, verwijder de folie en presenteer met eetstokjes en de mayonaise als echte sushi.

Ingrediënten

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1 grote winterwortel
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 eetl. paneermeel
  • 6 grote bladeren spitskool
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • scheutje gembersiroop

Publicatie datum: 15 mei 2018