Wow, wat een burger

Wow, wat een burger
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185graden. Bak de broodstaart goudbruin af volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de ui en snipper fijn. Schil de wortel en snijd zo fijn mogelijk
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit er de verschillende groenten in aan tot ze glazig zijn. Kruid eventueel lichtjes met zout en peper
  4. Pureer de groenten grof in de blender, giet op een bolzeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen
  5. Schep het gehakt met de gepureerde groenten, de eieren en het paneermeel in een kom. Kneed goed door en breng eventueel nog lichtjes op smaak met zout en peper
  6. Rol het gehakt tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde burger ter grootte van de broodstaart
  7. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-kleefpan, laat er voorzichtig de burger in glijden en bak aan 1 kant goudbruin. Draai om met behulp van een deksel en bak de andere kant goudbruin. Plaats nog even in de voorverwarmde oven, zodat het helemaal gaar kan worden
  8. Snijd de broodstaart in de lengte doormidden, verdeel de ijsbergsla en de in plakjes gesneden tomaat over de bodem en leg er de burger op. Dek af met het kapje van het brood
  9. Steek er prikkers van kerstomaatjes en gehalveerde snackkomkommers in
  10. Serveer de megaburger met een mes in zijn geheel en laat iedereen zelf zijn punt snijden en op smaak brengen met de groentemayonaise van zijn eigen keuze

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 kleine winterwortel
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 broodstaart
  • 8 snackkomkommers
  • 4 tomaten
  • 100 gram gesneden ijsbergsla

Publicatie datum: 15 mei 2018