Aardappelcrêpes met garnalen en dragon

Weer eens een heel andere basis voor crêpesbeslag: aardappelen of groente. Voor eerstgenoemde kun je eenvoudigweg puree verdunnen tot een handzaam beslag. Als groente is courgette heel geschikt: rauw geraspt en ontdaan van zoveel mogelijk vocht.
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de aardappel met de slagroom tegen de kook en laat 10 minuten garen op laag vuur. Pureer met een staafmixer samen met de bloem, eiwit, melk en helft van de dragon. Breng op smaak met peper en zout en roer de andere helft van de dragon erdoor.
  2. Bak dunne flensjes van het beslag, van circa 20 cm.
  3. Meng voor de dressing dragon-edik, eidooier, mosterd en zout en giet er al mixende de olijfolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak en roer de gehakte dragon erdoor.
  4. Vouw een flensje dubbel en rol op tot een zakje. Vul het met garnalen, prei, radijs, appel en dragonblaadjes. Bestrooi met fijngehakte bieslook en lepel de dressing erin en eromheen. Serveer twee gevulde flensjes schuin op elkaar.

Ingrediënten

Voor de aardappelcrêpes

  • 200 g kruimige aardappel, in blokjes
  • 100 ml slagroom
  • 100 g bloem
  • 150 g eiwit
  • 100 ml melk of water
  • 20 g dragon, fijngehakt
  • 500 g gekookte garnalen
  • 100 g julienne van prei (5 cm), geblancheerd
  • 200 g kleine radijsjes, gehalveerd
  • ½ groene appel, in dunne plakjes
  • handje verse dragonblaadjes
  • 2 el fijngehakte bieslook

Voor de dressing

  • 50 ml dragon-edik
  • 1 eidooier
  • 1 tl dijonmosterd
  • ½ tl zout
  • 200 ml milde olijfolie
  • 2 el fijngehakte dragon

Publicatie datum: 15 juni 2018