Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de coquilles een nacht trekken in de kurkumabouillon.
Maal de amandelen en meng er in een kom de geraspte kurkuma en munt door. Houd apart.
Kook de blokjes aardappel gaar in de slagroom en pureer door een fijne zeef. Meng de boter erdoor en breng op smaak. Doe over in een spuitzak en houd warm.
Zeef de coquilles uit de bouillon en vang de bouillon op. Stoom de coquilles een paar minuten boven de bouillon. Bestrooi ze met het amandelkruim.
Stoom de bospeentjes en groene asperges beetgaar.
Halveer de coquilles horizontaal. Maak een patroon van de aardappelpuree en lepel hier de antiboise tussen. Leg hierop de groenten en de gehalveerde coquilles. Garneer met kleine blaadjes munt.
Voor de kurkumabouillon
Breng de kurkuma met groentebouillon en tijm tegen de kook en laat 30 minuten trekken. Zeef en laat afkoelen.
Voor de antiboise
. Pliceer de tomaten, lepel de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Week de saffraan in de witte wijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de knoflook een paar minuten. Haal de pan van het vuur en roer de tomaat, kruiden, kappertjes, de rest van de olie, saffraanwijn, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zwarte peper en zout.