Coquilles met bospeentjes

De coquilles en het amandelkruim zijn getrokken in een bouillon van kurkuma.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de coquilles een nacht trekken in de kurkumabouillon.
  2. Maal de amandelen en meng er in een kom de geraspte kurkuma en munt door. Houd apart.
  3. Kook de blokjes aardappel gaar in de slagroom en pureer door een fijne zeef. Meng de boter erdoor en breng op smaak. Doe over in een spuitzak en houd warm.
  4. Zeef de coquilles uit de bouillon en vang de bouillon op. Stoom de coquilles een paar minuten boven de bouillon. Bestrooi ze met het amandelkruim.
  5. Stoom de bospeentjes en groene asperges beetgaar.
  6. Halveer de coquilles horizontaal. Maak een patroon van de aardappelpuree en lepel hier de antiboise tussen. Leg hierop de groenten en de gehalveerde coquilles. Garneer met kleine blaadjes munt.

Voor de kurkumabouillon

  1. Breng de kurkuma met groentebouillon en tijm tegen de kook en laat 30 minuten trekken. Zeef en laat afkoelen.

Voor de antiboise

  1. . Pliceer de tomaten, lepel de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Week de saffraan in de witte wijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de knoflook een paar minuten. Haal de pan van het vuur en roer de tomaat, kruiden, kappertjes, de rest van de olie, saffraanwijn, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • kurkumabouillon (zie extra recept)
  • 25 g geroosterde amandelen, fijngehakt
  • 2 cm verse kurkumawortel, fijngeraspt
  • paar blaadjes (Zwitserse) munt
  • 300 g kruimige aardappel, in blokjes
  • 150 ml slagroom
  • 50 g boter
  • 12 minibospeentjes
  • 12 groene aspergetips
  • 200 g antiboise (zie extra recept)

Voor de kurkumabouillon

  • 100 g verse kurkuma
  • 500 ml groentebouillon
  • paar takjes tijm of rozemarijn

Voor de antiboise - voor 10 personen

  • 3 trostomaten
  • mespuntje saffraan
  • 2 el witte wijn
  • ½ citroen
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el peterselieblaadjes, fijngehakt
  • 2 tl (Zwitserse) muntblaadjes, fijngehakt
  • 2 el basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 1 el kappertjes, grof gehakt

Publicatie datum: 15 juni 2018