Corn on a cob: Crunchy Asia

Gang
Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 165C.
  2. Doe de tarwebloem in een ondiepe bak.
  3. Klop het eiwit los in een ondiepe bak.
  4. Schep de seroendeng in een ondiepe bak.
  5. Haal de maiskolven door de tarwebloem, zodat het geheel bedekt is en schud er het teveel aan bloem af.
  6. Rol de maiskolven vervolgens door het eiwit en laat goed uitdruipen.
  7. Haal vervolgens door de seroendeng, zodat er rondom een mooi laagje omheen zit.
  8. Herhaal deze handelingen nog eenmaal.
  9. Pel de gamba’s, maar laat het laatste stukje van de staart zitten. Verwijder het darmkanaal.
  10. Bak de gamba’s mooi om en om in een scheutje zonnebloemolie. Voeg een druppeltje hoisin saus toe en glaceer kort.
  11. Houd de gamba’s apart.
  12. Frituur de maiskolven mooi goudbruin en krokant in de friteuse.
  13. Snijd de stengels citroengras doormidden en prik aan de boven- en onderkant een gaat in de kern van de maiskolf. Prik aan beide kanten een halve stengel citroengras in de kolf en prik er aan de bovenkant 2 gamba’s aan.
  14. Druppel er wat hoisin saus over.
  15. Garneer met topjes verse koriander en bestrooi met kokosflakes.
  16. Garneer eventueel met een dun plakje rode peper.

Ingrediënten

  • 1 pak sous-vide gegaarde maiskolf (4 stuks)
  • 8 stuks ongepelde gamba (16/20)
  • scheutje zonnebloemolie
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 2 stuks eiwit
  • 8 eetlepels seroendeng
  • 1/6 bosje verse koriander
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 4 stengels sereh
  • kokosflakes

Publicatie datum: 15 juni 2018