Corn on a cob: Veggie poppy

Vegetarische corn on a cob met een yoghurtdip
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de BBQ

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200 graden.
  2. Doe de boter in een vuurvaste schaal en voeg er de rasp en het sap van 1 sinaasappel aan toe.
  3. Vul een rookbox met houtsnippers, plaats op de gloeiende kooltjes en zet de schaal met boter in de barbecue.
  4. Laat ongeveer 15 minuten roken, zodat de boter smelt en de rooksmaak opneemt.
  5. Leg er de maïskolven in en laat ze ongeveer 15 minuten wellen in de boter. Draai wel regelmatig om.
  6. Neem de rookbox uit de barbecue en plaats de maïskolven nog 8 minuten direct boven de gloeiende kooltjes, zodat ze licht kunnen kleuren.
  7. Schil ondertussen de wortels en schaaf ze zeer dun op de mandoline.
  8. Maak aan met een beetje sinaasappelrasp, zout, peper en olijfolie.
  9. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Houd apart.
  10. Meng de yoghurt met de fijngesneden peterselie en kruid met zout en peper.
  11. Leg de maïskolven in schaaltjes en garneer met de geschaafde wortel en uitgesneden sinaasappel.
  12. Bestrooi met de popcorn en rasp er nog een beetje sinaasappelschil en eventueel wat van de sinaasappelboter over.
  13. Serveer er de kruidenyoghurt in een apart bakje bij, zodat dit gebruikt kan worden als een dipsaus.

In de pan

  1. Smelt de boter in een ruime hapjespan en voeg er de rasp en het sap van 1 sinaasappel aan toe.
  2. Laat zachtjes smelten en kruid met zout en peper.
  3. Leg er de maiskolven in en laat ze ongeveer 15 minuten wellen in de boter. Draai wel regelmatig om.
  4. Zet het vuur de laatste minuten hoger, zodat de maiskolven nog wat kunnen kleuren.
  5. Schil ondertussen de wortels en schaaf ze zeer dun op de mandoline.
  6. Maak aan met een beetje sinaasappelrasp, zout, peper en olijfolie.
  7. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Houd apart.
  8. Meng de yoghurt met de fijngesneden peterselie en kruid met zout en peper.
  9. Leg de maiskolven in schaaltjes en garneer met de geschaafde wortel.
  10. Bestrooi met de popcorn en rasp er nog een beetje sinaasappelschil en eventueel wat van de sinaasappelboter over.
  11. Serveer er de kruidenyoghurt in een apart bakje bij, zodat dit gebruikt kan worden als een dipsaus.

Opmaak tip Bereidingstijd, ongeveer 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak sous-vide gegaarde maiskolf (4 stuks)
  • 2 stuks sinaasappel
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 gele wortel
  • 1 paarse wortel
  • 1 oranje wortel
  • scheutje olijfolie
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • 4 eetlepels popcorn

Publicatie datum: 15 juni 2018