• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Dashi met daikon & garnalen, asperges & tofu, en kwartelei & paksoi

Met dashi als basis heb je een trendy én ultiem lekker umami gerecht.
Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor ichiban dashi: basisbouillon

  1. Veeg de kombu schoon met keukenpapier. Breng het samen met 1 liter water op laag vuur tegen de kook.
  2. Haal de kombu uit het water.
  3. Breng het water aan de kook en voeg de katsuoboshi toe. Roer even door en draai het vuur uit zodra het water weer kookt. Laat 5 minuten trekken en zeef. Gebruik de ichiban dashi als basisbouillon voor de varianten hieronder.

Voor asperges & tofu

  1. Snijd 200 g tofu in blokjes van 2 cm. Meng 50 g rijstmeel met1 tl vetsin (of zout) en wentel de blokjes tofu erdoor. Frituur ze goudbruin en krokant in plantaardige olie. Laat uitlekken. Blancheer 10 groene aspergepunten beetgaar en halveer ze. Snijd 2 rode minipaprika’s in dunne plakjes. Verdeel de tofublokjes, aspergepunten en plakjes paprika over 4 bekers. Schenk er 1 liter hete dashi op en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.

Voor daikon & garnalen

  1. Snijd 10 cm ingelegde daikon in dunne plakjes. Bak een omelet van 1 ei en 1 el sojasaus. Laat afkoelen en rol op. Snijd in dunne reepjes. Vul 4 bekers met 200 g gekookte garnalen, plakjes daikon en omeletreepjes. Schenk er 1 liter hete dashi op en serveer met een paar plakjes rode peper, blaadjes koriander en een schijfje limoen.

Voor kwartelei & paksoi

  1. Pocheer 4 kwarteleitjes. Haal de blaadjes los van 2 kropjes babypaksoi. Snijd 10 cm prei in een fijne julienne en blancheer kort. Verdeel de prei en babypaksoi over 4 bekers en schenk er 1 liter hete dashi op. Schep er een gepocheerd kwarteleitje in en bestrooi met 1 tl chilivlokken.

Ingrediënten

Voor ichiban dashi: basisbouillon

  • 10 g kombu
  • 25 g katsuoboshi (gedroogde bonitovlokken)

Voor asperges & tofu

  • 1 liter dashi (zie basisbouillon)
  • 200 gram tofu
  • 1 tl vetsin
  • 50 gram rijstmeel
  • 10 aspergepunten
  • 2 rode minipaprika’s
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes

Voor daikon & garnalen

  • 1 liter dashi (zie basisbouillon)
  • 10 cm ingelegde daikon
  • 1 ei
  • 1 el soyasaus
  • 200 gram gekookte garnalen
  • 1 rode peper
  • koriander
  • 1 limoen

Voor kwartelei & paksoi

  • 1 liter dashi (zie basisbouillon)
  • 4 kwarteleitjes
  • 2 kropjes babypaksoi
  • 1 prei
  • 1 tl chilivlokken

Publicatie datum: 15 juni 2018