Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Veeg de kombu schoon met keukenpapier. Breng het samen met 1 liter water op laag vuur tegen de kook.
Haal de kombu uit het water.
Breng het water aan de kook en voeg de katsuoboshi toe. Roer even door en draai het vuur uit zodra het water weer kookt. Laat 5 minuten trekken en zeef. Gebruik de ichiban dashi als basisbouillon voor de varianten hieronder.
Voor asperges & tofu
Snijd 200 g tofu in blokjes van 2 cm. Meng 50 g rijstmeel met1 tl vetsin (of zout) en wentel de blokjes tofu erdoor. Frituur ze goudbruin en krokant in plantaardige olie. Laat uitlekken. Blancheer 10 groene aspergepunten beetgaar en halveer ze. Snijd 2 rode minipaprika’s in dunne plakjes. Verdeel de tofublokjes, aspergepunten en plakjes paprika over 4 bekers. Schenk er 1 liter hete dashi op en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Voor daikon & garnalen
Snijd 10 cm ingelegde daikon in dunne plakjes. Bak een omelet van 1 ei en 1 el sojasaus. Laat afkoelen en rol op. Snijd in dunne reepjes. Vul 4 bekers met 200 g gekookte garnalen, plakjes daikon en omeletreepjes. Schenk er 1 liter hete dashi op en serveer met een paar plakjes rode peper, blaadjes koriander en een schijfje limoen.
Voor kwartelei & paksoi
Pocheer 4 kwarteleitjes. Haal de blaadjes los van 2 kropjes babypaksoi. Snijd 10 cm prei in een fijne julienne en blancheer kort. Verdeel de prei en babypaksoi over 4 bekers en schenk er 1 liter hete dashi op. Schep er een gepocheerd kwarteleitje in en bestrooi met 1 tl chilivlokken.