Donzen crêpes van tapioca

Vederlichte crêpes van tapiocameel in drie fijne pasteltinten. De vulling van geroosterde ananas, yoghurtschuim en macadamianoten past er perfect bij.
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verdeel het meel in drie delen. Zeef de sappen en mix de helft van elk sap door een van de meeldelen, zodat je drie verschillende beslagkleuren hebt. Kneed tussen de vingers tot een kruimelig deeg. Voeg steeds iets meer sap toe en blijf kneden en water toevoegen tot al het deeg uit kleine korrels bestaat.
  2. Duw het deeg met de handen door een zeef (gebruik een gewone zeef, geen fijne) boven een voorverwarmde pan met antiaanbaklaag tot de hele bodem ruim bedekt is. Houd de pan van het vuur tijdens het zeven.
  3. Bak 30 seconden tot de buitenkanten goed loskomen van de pan. Keer de crêpe voorzichtig en bak de andere kant ook 30 seconden.
  4. Maak de ananas schoon en snijd in plakken. Smeer deze in met honing en rooster op een hete grillplaat.
  5. Meng yoghurt en slagroom, doe over in een kidde met patroon.
  6. Vul de crêpes met gegrilde ananas en yoghurtschuim uit de kidde (even schudden voor gebruik). Rasp er pure chocolade over. Bestrooi met macadamianoten en garneer met Atsina cress.

Ingrediënten

Voor de crêpes

  • 450 g tapiocameel
  • 100 ml aardbeiensap
  • 100 ml mangosap
  • 100 ml kiwisap

Voor de vulling

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels honing
  • 200 ml yoghurt
  • 200 ml gezoete slagroom
  • pure chocolade
  • 100 g macadamianoten, grof gehakt
  • 1 bakje Atsina Cress

Publicatie datum: 15 juni 2018