Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Draai de ui, knoflook en pepers in de keukenmachine tot een gladde pasta. Gebruik een hoge pan om deze pasta in een scheutje olie uit te bakken tot de uien gaar zijn.
Voeg de kokosroom, rijstazijn en miso toe. Breng al roerend aan de kook en breng op smaak met zout en suiker. Zeef de saus. Gebruik de saus warm.
Voeg voor de vinaigrette de limoen, yuzu en suiker samen in de blender. Voeg de xantana toe en draai dit glad. Voeg al draaiend de olie toe. Gebruik deze saus koud.
Spoel de baby-octopus goed uit met water. Bak in een goed hete pan de shiitake, rode peper en sjalot. Voeg nu de octopus toe en breng op smaak met zout, peper en suiker. Bak dit kort op hoog vuur tot de octopus gaar is.
Schep in ieder bord een schepje misosaus en verdeel de octopus daarover. Besprenkel met de yuzu-vinaigrette en garneer met taugé en eventueel gesneden bosui of koriander.