Gestoomde bao met crispy krab gemarineerd in gembermiso

Gestoomde bao met crispy krab gemarineerd in gembermiso
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smeer met een kwast de krabben in met de miso. Laat 30 minuten marineren.
  2. Haal de krab door de rijstebloem en klop goed af. Haal vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna door de panko. Zet de krab weg tot je gaat frituren.
  3. Doe alle ingrediënten voor het zoetzuur, behalve de komkommer, in een pan en verwarm tot 80°C (niet koken!). Laat 20 minuten trekken en haal van het vuur.
  4. Laat afkoelen en voeg de komkommer toe. Laat een uur marineren, hierna kun je het zoetzuur verwerken.
  5. Meng de mayonaise en yuzu-miso goed door elkaar. Bewaar in een knijpflacon of spuitzak.
  6. Frituur de krab 4 minuten op 165°C. Draai tussentijds een keer om.
  7. Snijd de broodjes doormidden en leg deze half over elkaar in de stoompan op vetvrij papier. Stoom ze 30-40 seconden.
  8. Beleg de bodem van het broodje achtereenvolgens met het zoetzuur, de krab en de mayonaise. Garneer met bijvoorbeeld ringetjes lente-ui, shibazuke, furikake en geroosterde wasabi-sesamzaadjes. Dek af met de bovenkant van het broodje en steek er een Japans prikkertje in.

Ingrediënten

  • 2 soft-shell krabben, schoongemaakt en gehalveerd
  • 80 g sesam-gembermiso
  • 60 g rijstebloem
  • 60 g losgeklopt eiwit
  • 100 g panko
  • 2 l sojaolie om in te frituren
  • 4 (gele) baobroodjes
  • Zoetzuur
  • 50 g suiker
  • 0,5 dl Japanse rijstazijn
  • ½ Spaanse peper, zonder zaadjes, in fijne reepjes
  • 25 g gember, geschild en in zeer fijne julienne
  • 15 g knoflook, geplet
  • 1 komkommer, zonder vruchtvlees, in batonettes
  • Yuzu-mayonaise
  • 100 g Kewpie mayonaise
  • 25 g yuzu-miso

Publicatie datum: 15 juni 2018