Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smeer met een kwast de krabben in met de miso. Laat 30 minuten marineren.
Haal de krab door de rijstebloem en klop goed af. Haal vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna door de panko. Zet de krab weg tot je gaat frituren.
Doe alle ingrediënten voor het zoetzuur, behalve de komkommer, in een pan en verwarm tot 80°C (niet koken!). Laat 20 minuten trekken en haal van het vuur.
Laat afkoelen en voeg de komkommer toe. Laat een uur marineren, hierna kun je het zoetzuur verwerken.
Meng de mayonaise en yuzu-miso goed door elkaar. Bewaar in een knijpflacon of spuitzak.
Frituur de krab 4 minuten op 165°C. Draai tussentijds een keer om.
Snijd de broodjes doormidden en leg deze half over elkaar in de stoompan op vetvrij papier. Stoom ze 30-40 seconden.
Beleg de bodem van het broodje achtereenvolgens met het zoetzuur, de krab en de mayonaise. Garneer met bijvoorbeeld ringetjes lente-ui, shibazuke, furikake en geroosterde wasabi-sesamzaadjes. Dek af met de bovenkant van het broodje en steek er een Japans prikkertje in.