Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
verwarm de barbecue indirect voor op 180 graden celsius
halveer de sinaasappelen en pers al het sap uit in een gietijzeren pan met de balsamico. Snij de vanillepeul door over de lengte, schraap de zaden eruit. Voeg vervolgens de peul en zaden toe aan de pan.
rasp de aardbeien, meng ze in de pan en zet op de barbecue om te verwarmen terwijl jij het fruit voorbereidt
was het fruit en snij het in twee of vier stukken
haal de pan met warme sappen van de barbecue en meng geleidelijk aan het fruit er doorheen. Zet de pan vervolgens terug op de barbecue. Laat de pan hier 20 minuten staan onder gesloten deksel met een indirecte tempratuur van 180 graden.
haal de deksel van de barbecue en strooi de granola over het fruit, laat vervolgens de pan 10 minuten staan onder een gesloten deksel.
haal met een ovenhandschoen de pan van de barbecue. Serveer zo veel porties als je wilt terwijl het fruit nog warm is. Heerlijk met zure room, Sanissimo ijs naar smaak en verse muntblaadjes voor meer kleurcontrastuks
Ingrediënten
2 sinaasappelen
1 theelepel balsamico azijn
1 vanillepeul
50 g rijpe aardbeien
650 g gemengd seizoensfruit (bijv. pruimen, perziken, abrikozen en kersen)