Shared burger

Shared burger
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Bak het ciabattabrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de groentecrème in een kom, voeg de fijngesneden munt toe en breng op smaak met versgemalen peper, zout en citroenrasp en –sap.
  4. Verwarm een grillpan tot deze goed heet is en voeg een klein beetje zonnebloemolie toe.
  5. Grill de hamburgers aan beide kanten in de grillpan tot ze net gaar zijn en een mooi ruitpatroon hebben. Reken hiervoor ongeveer 4 minuten per kant.
  6. Neem uit de pan en houd apart.
  7. Bak in een klein druppeltje zonnebloemolie spiegeleitjes van de eieren en kruid met versgemalen peper en zout.
  8. Snijd het brood in de lengte doormidden en smeer de bodem rijkelijk in met de doperwtencrème.
  9. Leg er de gegrilde burgers op en leg er voorzichtig de spiegeleitjes op.
  10. Verkruimel er de geitenkaas over en garneer met dunne plakjes van de zoetzure Amsterdamse uitjes.
  11. Maak de Salad Peaz lichtjes aan met olijfolie en een druppeltje citroensap. Verdeel over het brood.
  12. Spuit er ijkerlijk de Culinaise overheen.
  13. Leg er het kapje op.
  14. Zet het brood vast met prikkers of bijvoorbeeld steakmessen en serveer in zijn geheel aan tafel. Snijd de burger aan tafel in porties.
×

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood
  • 3 stuks runderburger
  • 200 gram groentecrème doperwt
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 2 takjes munt (de blaadjes fijngesneden)
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 3 stuks ei (maat L)
  • scheutje zonnebloemolie
  • 6 stuks zoetzure Amsterdamse uitjes
  • 100 gram Cress Salad Peaz
  • scheutje olijfolie
  • O’Life Culinaise Amsterdamse Ui
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 juni 2018