Tortellone met pancetta en zomertruffel

Zowel de romige saus van paddenstoelen, als het luchtige schuim bevatten kurkuma.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Breng de kurkuma met de room en champignons tegen de kook. Laat op laag vuur 20 minuten zachtjes inkoken. Zeef en kook verder in tot 150 ml. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Smeer de minipaprika’s in met wat olie en bak ze 15 minuten in een oven van 180°C. Doe over in een afgesloten bak, laat afkoelen en pel ze.
  3. Kook de tortellone volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Lepel op kleine bordjes een beetje van de kurkumasaus. Schik op elk bordje 2 tortellones en een rode en gele paprika. Zet er parmezaanchips tussen en spuit wat toeven kurkumaschuim erop. Schaaf er rijkelijk zomertruffel over en garneer met blaadjes rucolacress.

Voor Parmezaanchips

  1. Maak niet te hoge hoopjes van de Parmezaanse kaas op de siliconenmatjes. Bak de kaas in 8-10 minuten goudbruin in een oven van 180°C. Zet de ventilator zacht bij het gebruik van een heteluchtoven.

Voor kurkumaschuim

  1. Verhit de kalfsfond met de kurkuma en laat 10 minuten trekken. Zeef en los de gelatine erin op. Meng met de slagroom en giet in een kidde (van 750 ml). Los er een slagroompatroon in en schud goed. Laat een paar uur afkoelen in de koeling. Schud halverwege nog een keer.

Ingrediënten

  • 50 g verse kurkumawortel, geraspt
  • 500 ml room
  • 500 g champignons
  • 8 rode minipaprika’s
  • 8 gele minipaprika’s
  • olie
  • 16 stuks tortellone met pancetta
  • 8 parmezaanchips (zie extra recept)
  • kurkumaschuim (zie extra recept)
  • 1 zomertruffel
  • ½ bakje rucolacress

Voor Parmezaanchips

  • 150 - 200 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Siliconenmatjes

Voor kurkumaschuim

  • 200 ml kalfsfond
  • 50 g verse kurkumawortel, geraspt
  • 1 blaadje gelatine
  • 200 ml slagroom

Publicatie datum: 15 juni 2018