Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 210°C met de grillstand aan.
Maak het teentje knoflook schoon en snipper het zo fijn mogelijk.
Schep de crème fraîche in een kom, rits de tijm van de takjes en voeg toe aan de crème.
Voeg de gesnipperde knoflook toe en kruid met zout en versgemalen peper.
Maak de sjalot schoon, snijd doormidden en snijd in stukjes.
Verwarm een bakpan en schep er de spekblokjes in.
Baak mooi goudbruin uit en voeg de gesneden sjalot toe.
Laat zachtjes fruiten tot de sjalot glazig is. Kruid met versgemalen peper.
Leg de flammkuchenbodem op een vel bakpapier op een bakplaat. Als je beschikt over een pizzasteen, dan kun je die natuurlijk ook gebruiken en het wordt helemaal lekker als je de flammkuchen op een steen op de barbecue bakt.
Smeer de bodem in met de crème.
Verdeel er de sjalot met de spekblokjes over.
Bestrooi rijkelijk met de geraspte gruyère.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in zo’n 8 minuten mooi goudbruin ern zorg ervoor dat de kaas goed gegratineerd is. Bak anders nog wat langer.