Veggie BBQ: Gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in plakken van 2 cm
  2. Blancheer de bloemkoolplakken in wat zout water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze daarna direct af met koud water en dep ze droog.
  3. Rooster de bloemkoolplakken op de BBQ tot ze licht geroosterd zijn.
  4. Meng de spinazie, rozijnen en bieslook.
  5. Voeg de olijfolie toe en meng goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de salade over een schaal.
  7. Leg de plakken op de salade.
  8. Garneer het geheel met de geroosterde zonnebloempitten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in plakken
  • 75 gr spinazie
  • 30 gr rozijnen, geweld
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 5 gr zonnebloempitten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Publicatie datum: 15 juli 2018