• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Veggie BBQ: Gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen

Voorgerecht Tussengerecht Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in plakken van 2 cm
  2. Blancheer de bloemkoolplakken in wat zout water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze daarna direct af met koud water en dep ze droog.
  3. Rooster de bloemkoolplakken op de BBQ tot ze licht geroosterd zijn.
  4. Meng de spinazie, rozijnen en bieslook.
  5. Voeg de olijfolie toe en meng goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de salade over een schaal.
  7. Leg de plakken op de salade.
  8. Garneer het geheel met de geroosterde zonnebloempitten.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in plakken
  • 75 gr spinazie
  • 30 gr rozijnen, geweld
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 5 gr zonnebloempitten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout