Garnalen in piripiriboter

Garnalen in piripiriboter
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de boter met chiliflakes, paprikapoeder, zeezout en knoflook. Verdeel in 2 delen.
  2. Verwijder de harde nerf uit de koolbladeren en leg de bladeren een nacht in een droogoven op 55°C. Bak het gedroogde koolblad kort in de frituur op 160°C tot de nerven wit kleuren maar het blad nog groen blijft. Laat goed uitlekken.
  3. Dep de garnalen droog en doe ze samen met de helft van de piripiriboter in een vacuümzak. Vorm van de andere helft in een vershoudfolie een boterrolletje en laat in de koeling opstijven. Vacumeer de garnalen en kneed de boter en garnalen even goed door. Gaar de garnalen sous-vide 15 minuten op 50°C.
  4. Snijd de prei in stukjes van 5 cm en halveer ze over de lengte. Stoof de prei in de bouillon en meng met de tomaatconcassé, zongedroogde tomaat en olijven.
  5. Schep de prei met garnituur en een beetje bouillon in diepe borden en leg de garnalen erop. Snijd de resterende boter in plakjes en serveer bij de garnalen. Garneer met stukken koolchips en Rock Chives.

Ingrediënten

Voor de piripiriboter

  • 150 g zachte boter
  • 2 tl chiliflakes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 g zeezoutflakes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Voor de garnalen en kool

  • 4 bladeren savooiekool
  • 20 ASC-garnalen (diepvries)
  • 200 g babyprei
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 2 kleine tomaten, gepeld, ontzaad en concassé
  • 1 zongedroogde tomaat, fijngehakt
  • 10 Taggiasche olijven, fijngehakt
  • Plukje Rock Chives (Cress)

Publicatie datum: 15 september 2018