Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de zoete aardappelen met de schil in frieten van 1 cm.
Bestrooi de schollen met peper en zout, haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
Haal de bladeren van de spitskool los en stoof ze samen met de rode ui in de bouillon met 1/3 van de sjalot-dragonboter. Meng er op het laatst de verse dragon door.
Bak de schol in de roomboter aan beide kanten goudbruin.
Bak de frieten in circa 5 minuten krokant op 160°C.
Verdeel de schol met de rest van de sjalot-dragonboter samen met de gestoofde kool en frieten over borden.
Laat voor het dragonschuim de dragon op laag vuur slinken in de olie. Voeg de bouillon toe, verwarm naar 70°C en voeg de sojalecithine toe. Pureer met een staafmixer tot de oppervlakte begint te schuimen. Schep het schuim over het gerecht en serveer direct.
Ingrediënten
1 kilo zoete aardappelen, schoongeboend
4 schollen, panklaar
2 el bloem
½ spitskool
2 rode uien, in dunne ringen
100 ml gevogeltebouillon
1 rolletje beurre L&L Plaquette échalote et estragon