Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Door wortel, pastinaak en spruitjes te combineren met rode en gele biet ontstaat al een heel uitgebalanceerd gerecht. De bijpassende groente-sappen maken het af.
Was de groenten voor de sappen goed en snijd de bietjes en pastinaak in stukken. Centrifugeer alle groenten apart tot sap in de centrifuge en passeer door een fijne zeef. Kook elk sap in tot er 75 ml van over is. Passeer tijdens het koken nogmaals door een fijne zeef.
Schil de groenten voor de groentenbereidingen en maak de spruitjes schoon. Snijd de wortel, bieten en pastinaak op een snijmachine in plakken van 3-4 mm (ze moeten stevig blijven). Kook ze 5 minuten (houd de biet apart).
Rooster het karwijzaad tot het geurt. Maal in de vijzel, meng met de rozemarijn en olijfolie en bestrijk de groenten ermee.
Gaar in een oven van 100°C de spruiten en bieten 45 minuten en de pastinaak en wortel 30 minuten.
Verwarm de groentesappen en monteer ze elk met 25 gram gezouten boter.
Serveer de plakjes groenten en spruiten elk met een beetje van hun eigen saus. Leg er plakjes rundersukade tussen en garneer met de cressen.
Voor de gestoofde rundersukade
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak aan beide kanten bruin in wat olie. Doe over in een stoofpannetje.
Bak de groenten even aan in dezelfde pan. Doe samen met de fond, madeira en rozemarijn bij het vlees en stoof 3 à4 uur op laag vuur of met een deksel erop in een oven van 120°C.
Ingrediënten
Voor de sappen
500 g wortel
500 g rode biet
500 g gele biet
500 g pastinaak
500 g spruitjes
125 g gezouten boter
Voor de groentebereiding
1 kleine winterpeen
1 rode biet
1 gele biet
1 kleine pastinaak
12 spruitjes
1 tl karwijzaad
1 el rozemarijn, fijngehakt
100 ml olijfolie
200 g gestoofde rundersukade (zie extra recept onderaan pagina)
Cress-soorten: Scarlet, Vene, Basil, Rucola en Shiso Purple