Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
De klassieke pompoensoep, maar dan anders. Aan dit recept is met de ravioli een Italiaans tintje toegevoegd. Visueel echt een plaatje door de gevarieerde garnituur.
Snijd de pompoen met schil in grote stukken en verwijder de zaden. Schep de stukken pompoen met de rode ui, 4 eetlepels olijfolie en het venkelzaad om. Bestrooi met peper en zout en rooster op een bakplaat circa 30 minuten in een oven van 200°C.
Doe de groenten met de bouillon in een ruime pan. Rasp de schil en pers het sap van de sinaasappel erboven. Voeg de rozemarijn toe, breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer.
3. Kneed een soepel pastadeeg van de bloem en 100-110 ml water en zout. Haal het een paar keer door de pastamachine om het elastisch te maken. Rol het deeg uit in 4 dunne plakken (stand 7 of 8) en leg ze op een met bloem bestoven werkblad. Druk blaadjes kervel in 2 van de plakken en leg de andere 2 erop. Haal ze nogmaals op dezelfde stand door de machine zodat de blaadjes in het deeg worden geperstuks
Steek 24 rondjes van 5 cm uit het deeg. Beleg de helft met een theelepel geitenkaas. Bestrijk de randen met water en druk er een tweede deegrondje op. Kook de ravioli gaar in ruim water met zout.
Haal voor de garnituur de beukenzwammen los. Schep alle paddenstoelen om met de uien en de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster ze 10 minuten in een oven van 180°C.
Serveer de pompoensoep in grote diepe borden met de kruidenravioli, rode ui en paddenstoelen. Garneer met een toef knoflookschuim en krokante wortelkrullen.