Tostade met pulled mushroom

Tostadas vormen een beetje een grijs gebied tussen lunch, snack en diner. Ze worden vaak voor het diner geserveerd zoals een Italiaanse bruschetta.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de pulled mushroom

  1. Snijd en pluk de paddenstoelenmelange in kleinere stukken. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de paddenstoelen toe. Bak op hoog vuur tot ze goudbruin zien.
  2. Voeg de paprikapoeder en komijn toe en bak even mee. Voeg nu de overige ingrediënten voor de ‘pulled mushrooms’ toe, roer goed door en laat 10 - 15 minuten verwarmen.

Voor de feta-koriader topping

  1. Snipper de sjalot en voeg in een kom. Brokkel de feta klein en voeg bij de sjalot.
  2. Meng de feta en sjalot met de olijfolie en witte wijnazijn goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de koriander en peterselie fijn, en voeg toe aan de feta. Roer alles door elkaar.

Voor de tostadas

  1. Snijd uit elke tortilla 2 ronde mini-tortilla’s. Leg een stuk bakpapier op een ovenrooster en verdeel hier de uitgesneden tostadas op.
  2. Bestrijk de tostadas licht met olie en bestrooi met een beetje zout. Zet ook in de oven voor 5 - 10 minuten (tot de tostadas goudbruin zijn gekleurd).
  3. Haal het rooster uit de oven en laat de tostadas afkoelen.
  4. Verdeel de ‘pulled mushroom’ over de tostadas. Top af met de feta-koriander topping en garneer eventueel met een takje verse peterselie.

Ingrediënten

Voor de pulled mushroom

  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 el ketchup
  • 2 el appel-ciderazijn
  • 1/2 el La Morena gesneden chipotle peper in adobo
  • 1 el La Morena Chipotle saus
  • 1/2 tl La Chinata paprikapoeder ‘sweet’
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Olijfolie & zout

Voor de feta-koriader topping

  • Verse koriander
  • Verse peterselie
  • 100 gram feta kaas
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el witte wijnazijn
  • Olijfolie, zout en peper

Voor de tostadas

  • 2 tortilla’s
  • Olijfolie & zout

Publicatie datum: 15 september 2018