Blini’s

Blini's
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
16

Bereidingswijze

Tartaar van gemarineerde zalm en bieslook met geschaafde appel, bietenpuree en dille

  1. Gemarineerde zalm is fijngesneden en aangemaakt met bieslook, Japanse mayonaise en yuzusap. Hierop komen plakjes uitgestoken groene appel, een druppeltje bietenpuree en een topje dille.

Crème van zoete aardappel, gemarineerde avocado met chips van zoete aardappel en koriander

  1. Crème van zoete aardappel (Smeding) wordt op de blini gespoten. Hierop komt een partje avocado die aan 1 kant door gerookt paprikapoeder is gehaald. Het geheel is gegarneerd met een topje koriander en chips van zoete aardappel.

Doperwtenpuree met zure room, aardappelkaantjes en haringkuit/kaviaar

  1. Doperwtenpuree (Smeding) wordt met een quenelle zure room op de blini gedresseerd. Hierbij komt een mooie dot haringkaviaar en kaantjes, gemaakt van verse aardappel.

Gepocheerd kwarteleitje met gekonfijte eendenbout, saliechips en vijgenjam

  1. De gekonfijte eendenbout wordt geplukt en kort verwarmd. Dit wordt samen met een gepocheerd kwarteleitje, een lepeltje vijgenjam en chips van verse salie op de blini gepresenteerd.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Tartaar van gemarineerde zalm en bieslook met geschaafde appel, bietenpuree en dille

  • miniblini’s, pak 16 stuks
  • noorse gerookte zalm
  • bieslook
  • japanse mayonaise
  • yuzusap
  • groene appel
  • bietenpuree
  • dille

Crème van zoete aardappel, gemarineerde avocado met chips van zoete aardappel en koriander

  • miniblini’s, pak 16 stuks
  • zoete aardappelcrème
  • avocado
  • paprikapoeder
  • koriander
  • zoete aardappel chips

Doperwtenpuree met zure room, aardappelkaantjes en haringkuit/kaviaar

  • miniblini’s, pak 16 stuks
  • doperwtenpuree
  • zure room
  • haringkaviaar
  • kaantjes

Gepocheerd kwarteleitje met gekonfijte eendenbout, saliechips en vijgenjam

  • miniblini’s, pak 16 stuks
  • eendenbout (gekonfijt)
  • gepocheerd kwartelei
  • vijgenjam
  • chips van verse salie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018