• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels
Hapje Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de room tot tegen het kookpunt in een steelpan en voeg eventuele smaakmakers toe. Laat in dat geval nog even trekken.
  2. Doe de chocolade in een kom en giet er de hete (gezeefde) room overheen. Roer met een garde tot de chocolade geheel is opgelostuks
  3. Roer er de roomboter doorheen en voeg eventueel nog een scheutje likeur, cognac of whisky toe.
  4. Schep de massa in een ondiepe bak, dek af met plasticfolie en laat goed opstijven in de koeling.
  5. Knijp met een kleine ijsknijper of lepel bolletjes van de massa en rol tot ronde knikkers.
  6. Rol deze truffels door een crunch naar keuze.

Tip -Het recept is een basisrecept en in de hete room kun je allerlei smaken laten trekken, zoals citrusschilletjes, vanille, tonkabonen en specerijen. -Je kunt zelf volop variëren met de crunch waar je je chocoladetruffels doorheen rolt, dat geeft telkens een andere smaak en een andere beleving. Traditioneel doe je dat door cacaopoeder. Denk ook eens aan verschillende soorten noten, kokosschaafsel, fijngehakte zuidvruchten, verkruimelde koekjes, goudpoeder, specerijen, zelfs kruim van uitgebakken spekjes kan! -In plaats van pure chocolade kun je in de basis ook witte of melkchocolade gebruiken. Let wel op, deze binden de massa minder dan pure chocolade. Gebruik daarom wat meer. -Je kunt ook nog fijngehakte noten, notenpasta of pindakaas door de basis mengen voor een andere smaak.

Ingrediënten

  • 250 g slagroom
  • 375 g pure chocolade
  • 50 g roomboter (in kleine blokjes)
  • scheutje likeur naar smaak
  • crunch naar keuze, zoals gehakte nootjes, specerijen, kokosrasp, goudpoeder, cacaopoeder, gemalen koekjes ...