Crabcakes met doperwtenmayonaise

Crabcakes met doperwtenmayonaise
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de crabcakes

  1. Controleer het krabvlees goed op baleinen en stukjes schaal en schep in een kom.
  2. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de koriander. Voeg toe aan het krabvlees.
  3. Voeg de specerijen en broodkruim toe en kruid licht met een snufje zout. Rasp er de limoenschil bij en verfris met een paar druppels limoensap.
  4. Scheid de eieren, voeg de dooier toe aan het krabmengsel en meng goed door.
  5. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door de massa. Laat iets opstijven in de koelkast
  6. Vorm mooie ‘burgers’ van de krabmassa of maak er met een lepel quenelles van.
  7. Frituur – of bak in een laagje zonnebloemolie in een ruime antiaanbakpan –de crabcakes voorzichtig aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en zout na.

Voor de dipsaus

  1. Draai de doperwten met de mayonaise in de keukenmachine bijna glad. Het mag wel wat structuur houden.
  2. Schep er de Griekse yoghurt door
  3. Ris de munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg toe aan de groene mayonaise en breng op smaak met zout, peper, limoensap en -rasp.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de crabcakes

  • 200 g gekookt krabvlees
  • 2 stengels bosui
  • 8 takjes verse koriander
  • 75 g vers broodkruim (evt. panko)
  • mespuntje cayennepeper
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ limoen
  • 1 ei
  • zonnebloemolie

Voor de dipsaus

  • 2 el mayonaise
  • 100 g diepgevroren doperwtjes (ontdooid en uitgelekt)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • limoen

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018