Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Controleer het krabvlees goed op baleinen en stukjes schaal en schep in een kom.
Snijd de bosui in fijne ringen en hak de koriander. Voeg toe aan het krabvlees.
Voeg de specerijen en broodkruim toe en kruid licht met een snufje zout. Rasp er de limoenschil bij en verfris met een paar druppels limoensap.
Scheid de eieren, voeg de dooier toe aan het krabmengsel en meng goed door.
Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door de massa. Laat iets opstijven in de koelkast
Vorm mooie ‘burgers’ van de krabmassa of maak er met een lepel quenelles van.
Frituur – of bak in een laagje zonnebloemolie in een ruime antiaanbakpan –de crabcakes voorzichtig aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en zout na.
Voor de dipsaus
Draai de doperwten met de mayonaise in de keukenmachine bijna glad. Het mag wel wat structuur houden.
Schep er de Griekse yoghurt door
Ris de munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg toe aan de groene mayonaise en breng op smaak met zout, peper, limoensap en -rasp.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Voor de crabcakes
200 g gekookt krabvlees
2 stengels bosui
8 takjes verse koriander
75 g vers broodkruim (evt. panko)
mespuntje cayennepeper
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemberpoeder
¼ limoen
1 ei
zonnebloemolie
Voor de dipsaus
2 el mayonaise
100 g diepgevroren doperwtjes (ontdooid en uitgelekt)