Franse steak tartare

Franse dry aged steak tartare
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd alle garnituren.
  2. Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes. Je kunt af en toe een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden i.p.v. de hakmolen omdat je dan meer structuur van het vlees houdt.
  3. Meng de garnituren en de sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken.
  5. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g kogelbiefstuk
  • 3 tl peterselie
  • 3 tl sjalotten
  • 3 tl kappertjes
  • 3 tl olijfolie
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl worcestersaus
  • 3 tl ketchup
  • 3 tl mosterd
  • 4x eigeel
  • peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018