Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het teveel aan vet van de eendenborst, zorg ervoor dat er een baantje vet blijft zitten dat net de filet bedekt. Snijd het vet dat blijft zitten als een ruit in tot bijna aan het vlees en kruid met zout en peper.
Snijd het vet dat is weggesneden, in zo klein mogelijke stukjes en bak dit in een klein druppeltje olijfolie mooi goudbruin en krokant in een antiaanbakpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Draai ondertussen in de keukenmachine de geriste oregano met de roze peperkorrels en de pecannoten tot een fijn kruim. Voeg de cranberry’s toe en laat kort meedraaien. Meng met de uitgebakken kaantjes en houd apart.
Verwarm een braadpan op hoog vuur en bak de eendenborstfilets op de vetkant mooi goudbruin en krokant. Draai het vlees om en bak nu ook deze kant mooi bruin. Draai terug op de vetkant en laat nog enkele minuten bakken.
Draai opnieuw om, snijd in dunne tranches, smeer het vel lichtjes in met honing en verdeel er de crumble over.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat enkele minuten gratineren.