Gebakken eendenborst met crumble

Gebakken eendenborst met crumble
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand op 185 °C.
  2. Snijd het teveel aan vet van de eendenborst, zorg ervoor dat er een baantje vet blijft zitten dat net de filet bedekt. Snijd het vet dat blijft zitten als een ruit in tot bijna aan het vlees en kruid met zout en peper.
  3. Snijd het vet dat is weggesneden, in zo klein mogelijke stukjes en bak dit in een klein druppeltje olijfolie mooi goudbruin en krokant in een antiaanbakpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Draai ondertussen in de keukenmachine de geriste oregano met de roze peperkorrels en de pecannoten tot een fijn kruim. Voeg de cranberry’s toe en laat kort meedraaien. Meng met de uitgebakken kaantjes en houd apart.
  5. Verwarm een braadpan op hoog vuur en bak de eendenborstfilets op de vetkant mooi goudbruin en krokant. Draai het vlees om en bak nu ook deze kant mooi bruin. Draai terug op de vetkant en laat nog enkele minuten bakken.
  6. Draai opnieuw om, snijd in dunne tranches, smeer het vel lichtjes in met honing en verdeel er de crumble over.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en laat enkele minuten gratineren.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el gedroogde cranberry
  • 1 el roze peperkorrels
  • 2 el pecannoten
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 el honing
  • druppeltje olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018