Geïnfuseerde ananas

Geïnfuseerde ananas
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de ananas schoon door er de schil af te snijden en de harde kern eruit te snijden.
  2. Snijd in dikke plakken en steek in een vacuümzak.
  3. Leg er de specerijen en het klontje roomboter op en voeg een scheutje bruine rum toe.
  4. Vacumeer de ananas.
  5. Plaats de sous-videstick op een pan met water en stel in op 82,5 °C en voeg de ananas toe als het water op temperatuur is.
  6. Laat de ananas gedurende 5 kwartier garen.
  7. Neem uit de zak en serveer direct naar eigen inzicht waarbij de ‘rumboter’ absoluut over de ananas mag worden gelepeld of koel de ananas direct terug in ijswater en bewaar voor een later moment.

Tip  - Maak er een volledig dessert van door de ananas te karamelliseren na de bereiding en warm te serveren met tropisch ijs.

  

- Bestrooi de ananas voor het serveren heel lichtjes met rietsuiker en karamelliseer deze met behulp van een brandertje.

  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ ananas
  • klontje roomboter
  • 1 kaneelstokje
  • ¼ vanillestokje
  • 4 kardamonpeulen
  • 2 steranijsjes
  • scheutje bruine rum

Publicatie datum: 15 oktober 2018