Gourmet: conference peer met blauwe kaas en vijgen

Gepocheerde conference peer met blauwe kaas en vijgen
Gang
Nagerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een steelpan de witte wijn met water, honing, kaneelstokje, steranijs en sap en rasp van de sinaasappel. Breng tegen het kookpunt en laat even trekken.
  2. Schil de peren, snijd doormidden en haal er het klokhuis uit met een parisienneboortje.
  3. Doe de gehalveerde peer in het hete vocht en druk onder met een deksel of bord.
  4. Laat gedurende ongeveer 10-15 minuten pocheren (afhankelijk van de rijpheid van de peren).
  5. Neem uit het vocht, snijd in tranches en verdeel over gourmetpannetjes
  6. Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de peer.
  7. Verkruimel er de kaas over en druppel er nog een beetje honing over.
  8. Laat onder het gourmetstel gratineren.

Ingrediënten

  • 2 conference peren
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • 3 el honing + 1 el om te gratineren
  • 1 kaneelstokje
  • ½ sinaasappel
  • 2 steranijsjes
  • 100 g fourme d’ambert
  • 2 verse vijgen

Publicatie datum: 15 oktober 2018