Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm in een steelpan de witte wijn met water, honing, kaneelstokje, steranijs en sap en rasp van de sinaasappel. Breng tegen het kookpunt en laat even trekken.
Schil de peren, snijd doormidden en haal er het klokhuis uit met een parisienneboortje.
Doe de gehalveerde peer in het hete vocht en druk onder met een deksel of bord.
Laat gedurende ongeveer 10-15 minuten pocheren (afhankelijk van de rijpheid van de peren).
Neem uit het vocht, snijd in tranches en verdeel over gourmetpannetjes
Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de peer.
Verkruimel er de kaas over en druppel er nog een beetje honing over.
Laat onder het gourmetstel gratineren.
Tip Ben je een grote kaasliefhebber en mag het wat pittiger, kies dan bijvoorbeeld voor roquefort.