• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gourmet: English breakfast

English breakfast
Gang
Amuse Hoofdgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukjes.
  2. Snijd de droge worst in zeer fijne stukjes.
  3. Ris de tijm en de rozemarijn van de takjes en snijd zo fijn mogelijk.
  4. Verwarm een klein beetje roomboter in een gourmetpannetje tot deze begint te kleuren en voeg er de blokjes chorizo aan toe.
  5. Laat even lekker uitbakken en voeg dan de paddenstoelen en de verse kruiden toe. Bak kort mee en kruid met zout en peper.
  6. Breek per gourmetpannetje 2 kwarteleitjes (over de gebakken paddenstoelen), laat het eiwit licht stollen en kruid met zout en peper.
  7. Bak nu verder tot het eiwit gestold is of laat onder de grill van het gourmetstel verder garen.

Tip Je kunt dit gerecht ook geheel vegetarisch houden door geen chorizo te gebruiken, maar puur te kiezen voor paddenstoelen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 kwarteleieren
  • 100 g chorizo
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g wildmix paddenstoelen
  • klontje roomboter

Publicatie datum: 15 oktober 2018