Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Groentewater

Groentewater
Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

Groentesappen kun je klaren en dan als begeleider serveren bij een gerecht waarin dezelfde groenten zijn verwerkt of als opfrisser tussen de gangen door.

-Caprese: tomaat, waterkers en basilicum. Dit geeft een lichtgroene consommé die perfect combineert met bijvoorbeeld een salade caprese of andere koude tomatenbereidingen.

-Bloody mary: tomaat, rode biet en bleekselderij worden tot een sap gedraaid en uitgehangen en dan op smaak gebracht met tabasco en/of worchestershiresaus. Je hebt de smaken van een bloody mary, maar dan zonder alcohol.

-Pink: aardbeien, rode peper en tomaten worden door de slowjuicer gedraaid met Marokkaanse munt. Na het uithangen heb je een knalroze consommé die zoet en tegelijkertijd pittig is.

-Oma’s rode kool: draai rode kool met specerijen, zoals jeneverbes, kaneel, laurier, zwarte peper … Meng het opgevangen sap met een druppeltje azijn, je zult zien dat je een veel mooiere, rode kleur krijgt aan je consommé.

-Frisse groenten: maak een sap van groene appel, venkel en spinazie en laat dit uithangen op een koffiefilter. Je hebt nu een frisse begeleider van koude groentengerechten of eventueel bij lichte visgerechten. Je kunt dat eventueel nog specifieker op smaak brengen door bij het draaien van het sap venkelzaad of verveine toe te voegen of wat kamillethee mee te laten draaien.

Ingrediënten

Publicatie datum: 15 oktober 2018