Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hindoestaans lam in masala

Hindoestaans lam in masala, roti en kousenband met aardappelen en masala-ei
Bijgerecht Hoofdgerecht

Bereidingswijze

Voor het lam in masala

  1. Laat in een pan de olie heet worden en fruit hierin de uien, knoflook en peper tot ze lichtbruin en gaar zijn
  2. Voeg de masala en de tomatenpuree toe en bak het kort mee.
  3. Voeg de laurierblaadjes en het vlees toe en bak al roerend op middelhoge temperatuur circa 10 minuten tot het vocht bijna verdampt is blus af met de bouillon.
  4. Laat het vlees met gesloten deksel circa 25-30 minuten op laag vuur al roerend garen tot de saus naar wens is ingedikt.
  5. Voeg de koriander, komijnpoeder en zout naar smaak toe, laat het zo’n 5 minuten nagaren en haal de pan van de hittebron.

Voor de roti

  1. Meng in een kom het bakmeel met wat zout naar smaak.
  2. Voeg water en 1 el olie eraan toe en kneed het geheel goed door tot een soepel en elastisch deeg.
  3. Laat het afgedekt circa 30-40 minuten rijzen.
  4. Maak de aardappelpuree warm en meng het samen met 20 gram roomboter, komijnpoeder, masala, knoflook, peper en zout naar smaak.
  5. Maak 8 bolletjes van het deeg, maak in elk bolletje een kuiltje en vul het met de aardappelpuree. -Knijp het dicht en druk de bolletjes voorzichtig plat tot een ronde koek.
  6. Bestrooi de ondergrond waarop je het deeg gaat rollen met wat bloem en rol het deeg uit tot een egale ronde plaat.
  7. Laat 20 gram roomboter smelten en meng dit samen met 6 eetlepels zonnebloemolie.
  8. Smeer een koekenpan in met wat olie en laat deze heet worden, leg de rotiplaat erin en laat de onderkant langzaam bakken. Keer om en besmeer de bovenkant met de boter-oliemix. Keer het weer om en besmeer ook deze bovenkant. Dan nog 1 keer keren en langzaam bakken tot de rotiplaat lichtbruin is.

Voor de kousenband met aardappelen

  1. Laat de olie in een wok heet worden en fruit hierin de uien, knoflook en peper tot ze lichtbruin zijn.
  2. Voeg de masala eraan toe en bak deze kort mee.
  3. De aardappelen erbij doen en al roerend bakken tot ze bijna gaar zijn.
  4. Voeg de kousenband en zout naar smaak toe, roerbak het geheel met de deksel open op lage temperatuur totdat de aardappelen en de kousenband gaar zijn.

Voor het masala-ei

  1. Bestrooi de eieren met bloem, bak ze rondom in de olie tot er een krokant korstje ontstaat en haal ze uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de uien en knoflook tot ze glazig en gaar zijn, voeg dan de tomatenpuree toe en bak het kort mee. Masala toevoegen en goed door elkaar mengen.
  3. Roer nu de eieren erdoorheen en bak het geheel circa 3 minuten op lage temperatuur.
  4. Voeg de koriander, peper en zout naar smaak toe, roer het erdoor en haal de pan van de hittebron.

Ingrediënten

Voor het lam in masala

  • 2 kg lamsfilet, in dobbelsteentjes
  • 4 el masala (kerriepoeder)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 middelgrote ui, in ringen
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 madame-jeanette peper, fijngehakt
  • 5 takjes koriander, grof gesneden
  • 300 ml kippenbouillon
  • 4 laurierblaadjes
  • scheut zonnebloemolie

Voor de roti

  • 600 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g aardappelpuree
  • 300 ml lauw water
  • zonnebloemolie
  • 40 g roomboter
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngevijzeld
  • 1 mespuntje gemalen peper
  • 1 mespuntje masala

Voor de kousenband met aardappelen

  • 800 g kousenband, schuin gesneden
  • 400 g aardappelen, in partjes
  • 1 el masala (kerriepoeder)
  • ½ middelgrote ui, in ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ madame-jeanette peper, fijngehakt
  • 1 scheut zonnebloemolie

Voor het Masala-ei

  • 8 hardgekookte eieren, gepeld
  • 1 el masalapoeder
  • 2 tl tomatenpuree
  • ¼ middelgrote ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes koriander, grof gesneden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el bloem