• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Homemade viennetta

Homemade viennetta
1 viennetta Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Bekleed een cakeblik aan de binnenkant met plasticfolie en leg 4 velletjes bakpapier ter grootte van het bakblik op het aanrecht.
  3. Smeer de gesmolten chocolade uit op de velletjes bakpapier en laat stevig worden.
  4. Klop de parfait luchtig met een mixer of keukenmachine en schep de helft in een kom. Voeg er de afgekoelde espresso aan toe en schep het in een spuitzak met een kartelmondje.
  5. Schep de rest van de parfait ook in een spuitzak met een kartelmondje.
  6. Strooi de hazelnootcrunch over de bodem van het cakeblik en maak een laagje van de witte parfait. Leg er een plakje chocolade op en spuit er nu de espressoparfait op. Dek weer af met een plakje chocolade en ga zo door tot alle parfait is gebruikt en het cakeblik is gevuld.
  7. Plaats minimaal 5 uur in de vriezer en los dan uit de vorm.
  8. Leg op een schaal, bestrooi met het cacaopoeder en lepel er de chocoladesaus overheen.

Tip Door de parfait kan desgewenst een glaasje (koffie)likeur gespateld worden na het opkloppen.

Ingrediënten

  • ½ fles Debic parfait
  • 1 kopje zeer krachtige espresso
  • 200 g pure chocolade
  • 4 el pindacrunch
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 el chocoladesaus