Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de agar met de suiker in een steelpan en voeg er een scheutje water aan toe. Roer het geheel voorzichtig door elkaar, maar let erop dat je niet gaat kloppen, want je wilt niet te veel bubbels hebben.
Voeg steeds wat meer water toe tot de agar helemaal is opgelostuks
Plaats de pan op een middelhoge pit, voeg de stukken citroenschil toe en breng aan de kook. Roer af en toe door.
Laat 2 minuten doorkoken op een middelhoog vuur.
Neem van het vuur, verwijder de citroenschil en giet in een kom.
Laat afkoelen tot het licht begint te geleren en giet nu voorzichtig in halfronde vormpjes of in een mal.
Plaats minimaal 2 uur in de koelkast en test dan of het al voldoende is gegeleerd.
Maak in de tussentijd de karamelsaus. Breng hiervoor de genoemde ingrediënten aan de kook, laat pruttelen tot de suiker is opgelost, giet in een kom en laat afkoelen.
Haal de waterdruppels heel voorzichtig uit de vorm en serveer bijvoorbeeld op een bananenblad. Serveer er de coulis en de sesamkaramel apart bij.