Alles over de aangescherpte coronamaatregelen & Recall voor CSM Bakery en La Lorraine. Meer informatie

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Maiskoekjes met mayonaise van gezouten citroen

Maiskoekjes met mayonaise van gezouten citroen
Tussengerecht Bijgerecht Circa 20 stuks Lunchgerecht Hapje Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Klop het ei los met de melk en meng met behulp van een garde het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  2. Snijd de bosui in fijne ringetjes en snijd de schil van de gezouten citroen heel fijn. Voeg samen met de mais, de platte peterselie, de kaas en de srirachasaus toe aan het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg eventueel nog een beetje melk toe als het beslag te dik is of juist wat zelfrijzend bakmeel als het te dun is.
  4. Verwarm een laagje olie in een antiaanbakpan en schep met behulp van 2 lepels telkens wat beslag in de pan. Geef nog wat extra vorm met de lepel en bak nu aan beide kanten goudbruin.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en zout na.
  6. Serveer met de dipsaus. Meng hiervoor de genoemde ingrediënten en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tip Dit recept is ook te maken met verse maiskorrels. Smoor deze dan wel even van tevoren, zodat ze al gaar zijn als je ze verwerkt in de massa.

Ingrediënten

Voor de maiskoekjes

  • 400 g uitgelekte maiskorrels
  • 4 stengels bosui
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 50 g gruyèrekaas, geraspt
  • 1 ei
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml volle melk
  • schil van ⅙ gezouten citroen
  • enkele druppels srirachasaus
  • zonnebloemolie

Voor de dipsaus

  • 4 grote el mayonaise
  • 1 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 druppels srirachasaus
  • schil van ⅙ gezouten citroen (fijngesneden)