Oma’s opbakaardappels

Oma's opbakaardappels
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of houd ze juist wat grover.
  2. Was de aardappels, giet af en zet vervolgens op met gezouten water.
  3. Breng aan de kook, laat ongeveer 15 minuten koken (bij dunne plakjes beduidend korter). De aardappels moeten net beetgaar zijn.
  4. Giet af, laat goed uitwasemen en iets afkoelen, maar spoel ze NIET af. Plaats een nacht in de koelkastuks
  5. Verwarm de volgende dag de roomboter in een ruime antiaanbakpan tot deze goed begint te bruisen en voeg de aardappels toe.
  6. Laat op een middelhoog vuur 15 minuten bakken en schep vooral niet teveel om. Schud ze juist iedere 5 minuten om. Daardoor worden ze veel mooier krokant en vallen ze niet volledig uit elkaar.
  7. Snipper ondertussen de uien en voeg deze na 10 minuten toe aan de aardappels, zodat ze mooi glazig mee kunnen bakken.
  8. Hak de peterselie fijn, meng door de aardappels en kruid het geheel met zout en versgemalen peper.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 g lichtkruimige aardappels
  • 3 flinke el roomboter
  • 2 zoete uien
  • ½ bosje platte peterselie

Publicatie datum: 15 oktober 2018