Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of houd ze juist wat grover.
Was de aardappels, giet af en zet vervolgens op met gezouten water.
Breng aan de kook, laat ongeveer 15 minuten koken (bij dunne plakjes beduidend korter). De aardappels moeten net beetgaar zijn.
Giet af, laat goed uitwasemen en iets afkoelen, maar spoel ze NIET af. Plaats een nacht in de koelkastuks
Verwarm de volgende dag de roomboter in een ruime antiaanbakpan tot deze goed begint te bruisen en voeg de aardappels toe.
Laat op een middelhoog vuur 15 minuten bakken en schep vooral niet teveel om. Schud ze juist iedere 5 minuten om. Daardoor worden ze veel mooier krokant en vallen ze niet volledig uit elkaar.
Snipper ondertussen de uien en voeg deze na 10 minuten toe aan de aardappels, zodat ze mooi glazig mee kunnen bakken.
Hak de peterselie fijn, meng door de aardappels en kruid het geheel met zout en versgemalen peper.