Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng in een zeer ruime pan water met veel zout aan de kook. Het mag zo zout zijn als zeewater.
Laat er de kreeft in glijden als het water kookt en houd deze goed onder. Laat 3 minuten koken, zet het vuur uit en laat ‘afkoelen’ in het kookvocht.
Breng in een steelpan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Kruid met peper en zout en neem van het vuur als de suiker is opgelostuks
Maak alle groenten schoon en schaaf afzonderlijk van elkaar in zo dun mogelijke linten. Snijd deze eventueel bij en rol dan strak op. Eventueel kun je ze nog een keer bijsnijden, zodat het echt strakke rolletjes worden.
Leg ze met de opgerolde kant naar beneden op een diepe plaat en marineer ze met het zojuist gemaakte zoetzuur.
Maak de kreeft schoon volgens de regels der kunstuks Snijd de staart bij tot een strak geheel en snijd deze in de lengte in dunne plakken. Rol op.
Breek de schaal van de kreeft in stukken en draai dit fijn in de blender met de olijfolie. Giet het geheel op een koffiefilter, die op een zeefje ligt, en laat rustig uitlekken. Er ontstaat nu een knalrode kreeftenolie.
Snijd de scharen in de lengte doormidden en snijd wat van de onderkant af, zodat ze rechtop kunnen staan.
Snijd de ‘elleboogjes’ en de afsnijdsels van de staart en scharen zeer fijn, meng met de Japanse mayonaise en de fijngesneden bieslook. Kruid met zout, peper, limoenrasp en limoensap.
Dresseer met behulp van een stekertje 3 rondjes van de kreeftensalade en zet er de kreeftenscharen en de rolletjes staart tussen.
Plaats er nu heel strak de rolletjes gemarineerde groente tussen.
Garneer met uitgestoken spinazieblaadjes en de Vene Cress.
Rasp er nog wat limoenschil over en druppel er de kreeftenolie overheen en langs.
Tip - Kies voor de knol- en wortelgroenten die je het meest aanspreken en op dat moment verkrijgbaar zijn.
- Zorg voor een vlijmscherpe mandoline, daarmee krijg je uiteindelijk de dunste plakjes gesneden.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
1 Canadese kreeft van 600-800 g
diverse soorten knol- en wortelgroenten (diverse soorten biet, rettich, gele peen …)