Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Paarse zoete aardappel bloemkoolsoep

Paarse zoete aardappel bloemkoolsoep
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4 5 6

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd in fijne roosjes.
  2. Maak de knoflook en de ui schoon en snipper fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Ris de tijm van de takjes.
  3. Verwarm in een ruime pan olijfolie, fruit er circa 7 minuten bloemkool en rode peper met het kaneelpoeder in.
  4. Voeg de ui, knoflook en zoete aardappel toe, fruit kort mee en voeg dan de tijm, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  5. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Is de soep te dik, verdun dan iets met water. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Schil de zoete aardappel, schaaf op de mandoline in zeer dunne plakjes en was onder de koude kraan. Dep zeer goed droog en frituur kort in hete olie.
  7. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en kruid met een snufje zout.
  8. Snijd kleine roosjes van de paarse bloemkool en rooster deze kort in een druppeltje olijfolie tot ze nét beetgaar zijn.
  9. Dresseer de soep in diepe borden, verdeel er de geroosterde bloemkoolroosjes over en steek er de chips van paarse aardappel en popcorn tussen. Garneer ten slotte met de spierwitte room.

Tip Kleur de soep nog dieper met een scheutje bietensap.

Ingrediënten

  • ¾ witte bloemkool
  • 1,5 zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • groentebouilom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • takje tijm
  • 2 el olijfolie
  • ¼ paarse bloemkool
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el popcorn
  • 2 el zure room
  • 1 tl mierikswortelpasta

Publicatie datum: 15 oktober 2018