Roasted chicken tosti

Roasted chicken tosti
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smelt voor de saus roomboter in een steelpan en voeg tarwebloem toe.
  2. Roer met een spatel tot er een stevige massa ontstaat (roux) en blus af met melk.
  3. Breng al roerende aan de kook en blijf roeren tot alle klontjes zijn opgelostuks
  4. Los de kaas op in de saus en breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Meng er de peterselie doorheen en houd apart.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C op de grillstand.
  6. Maak de sjalot schoon en snijd in de lengte in stukken.
  7. Was de kropsla en grof de bladeren plukken.
  8. Verwarm de roomboter in een antiaanbakpan en smoor er de gesneden sjalot in tot deze zacht begint te worden.
  9. Neem uit de pan en smoor heel kort de kropsla in dezelfde pan.
  10. Leg de sneden brood naast elkaar en smeer iedere snee in met een mooie laag van de saus.
  11. Beleg 6 sneden met gesmoorde kropsla en verdeel er de sjalot en geroosterde kip over.
  12. Leg 2 sneden op elkaar en leg de laatste snede er omgekeerd op.
  13. Leg op een bakplaat, smeer de bovenkant nog lichtjes in met een beetje saus en laat ongeveer 10 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.

Tip In plaats van in de oven, kan de tosti ook in een antiaanbakpan in een klontje boter worden gebakken.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de roasted chicken tosti

  • 12 sneden stevig brood (bijvoorbeeld Lambèr desem witte of bruine bol)
  • 350 g geroosterde kip (iets meer of minder kan altijd, afhankelijk hoeveel vlees er nog aan de kip zit)
  • 2 banaansjalotten
  • 1 el roomboter
  • snufje kerriepoeder
  • 1 krop kropsla

Voor de mornaysaus

  • 30 g roomboter
  • 35 g tarwebloem
  • 100 g gruyèrekaas
  • 250 ml volle melk
  • snufje nootmuskaat
  • 2 el fijngesneden peterselie

Publicatie datum: 15 oktober 2018