Roereitje met truffel en broodsoldaatjes

Roereitje met truffel en broodsoldaatjes
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snijd de korstjes van het brood en snijd nu mooie, dikke staafjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng de tapenade met de geklaarde boter en smeer er de broodsoldaatjes rijkelijk mee in zodat de truffelboter goed opgezogen wordt. Maal er nog wat peper en zout overheen en bak goudbruin en krokant af in de voorverwarmde oven. Draai ze tijdens het bakken nog een keer om, zodat ze aan alle kanten mooi krokant worden.
  4. Borstel de truffel goed schoon en snijd de helft in fijne blokjes. Houd de andere helft apart.
  5. Verwarm de gezouten boter in een antiaanbakpan en fruit er zachtjes de blokjes truffel in.
  6. Breek de eieren, voeg een druppel slagroom toe, klop ze los met een vork en kruid met zout en peper.
  7. Zet het vuur hoger, voeg de eiermassa toe en laat al roerende licht stollen. Het moet vooral niet te stevig worden.
  8. Neem van het vuur, schep in een hoge beker en voeg de rest van de slagroom toe. Monteer het geheel nu zeer luchtig met behulp van een staafmixer. Kruid eventueel nog na, schaaf er de rest van de truffel overheen en serveer met de soldaatjes.

Ingrediënten

  • 4 kakelverse eieren
  • 15 cl slagroom
  • 1 el gezouten roomboter
  • 1 kleine wintertruffel
  • 1 tl truffeltapenade
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 2 el geklaarde boter

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018