Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de korstjes van het brood en snijd nu mooie, dikke staafjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de tapenade met de geklaarde boter en smeer er de broodsoldaatjes rijkelijk mee in zodat de truffelboter goed opgezogen wordt. Maal er nog wat peper en zout overheen en bak goudbruin en krokant af in de voorverwarmde oven. Draai ze tijdens het bakken nog een keer om, zodat ze aan alle kanten mooi krokant worden.
Borstel de truffel goed schoon en snijd de helft in fijne blokjes. Houd de andere helft apart.
Verwarm de gezouten boter in een antiaanbakpan en fruit er zachtjes de blokjes truffel in.
Breek de eieren, voeg een druppel slagroom toe, klop ze los met een vork en kruid met zout en peper.
Zet het vuur hoger, voeg de eiermassa toe en laat al roerende licht stollen. Het moet vooral niet te stevig worden.
Neem van het vuur, schep in een hoge beker en voeg de rest van de slagroom toe. Monteer het geheel nu zeer luchtig met behulp van een staafmixer. Kruid eventueel nog na, schaaf er de rest van de truffel overheen en serveer met de soldaatjes.