Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de sjalotten schoon en halveer deze in de lengte.
Verwarm in één grote of juist vier kleine gietijzeren pannetjes de roomboter en bak gedurende enkele minuten aan beide kanten de sjalotten mooi goudbruin. Draai om, zodat de gesneden kant naar beneden ligt en steek er de blaadjes salie tussen.
Snijd de bacon in stukjes en verdeel over de sjalotten. Druppel er de balsamicoazijn en honing over.
Druk het bladerdeeg er goed stevig op en druk langs de randjes naar binnen, snijd bij waar nodig.
Plaats gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat het deeg mooi goudbruin bakt en licht souffleert.
Neem uit de oven, laat enkele minuten rusten en los nu uit de vorm.
Opmaak tip Je kunt de tarte tatin in een grote gietijzeren pan bakken of juist per persoon maken in minipannetjes.