Truffelravioli

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een ‘vulkaantje’ van de pastabloem en schenk in het kuiltje 2 eidooiers. Voeg een heel klein beetje olijfolie en een snufje zout toe.
  2. Meng beetje bij beetje de eidooier met wat bloem tot het geheel is opgenomen en kneed het geheel nu tot een mooi deeg. Blijf goed kneden op een bebloemde werkbank. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
  3. Rol het deeg met een rolstok op een bebloemde werkbank zeer dun uit of draai er in de pastamachine dunne vellen van
  4. Steek minimaal 8 mooie rondjes van het deeg uit en gebruik de rest van het deeg later voor een andere bereiding.
  5. Meng de ricotta met de truffeltapenade en kruid met zout en peper
  6. Leg in het midden van 4 rondjes pastadeeg een hoopje van de ricotta, maak er een kuiltje in en leg er heel voorzichtig een eidooier in. Zorg dat deze heel blijft.
  7. Smeer de randjes van het pastadeeg lichtjes in met water en leg een rondje pastadeeg over de ricotta. Zorg dat het zonder luchtbellen gesloten wordt en dat de randjes ook helemaal luchtdicht zijn. Druk rondom eventueel nog aan met een vork, zodat het zeker goed gesloten is.
  8. Breng ondertussen een ruime pan met gezouten water aan de kook, draai het vuur lager tot het net blijft bubbelen en laat heel voorzichtig de ravioli in het water glijden. Pocheer ze 3-4 minuten, het deeg moet net gaar zijn, maar de eidooier nog zacht.
  9. Schep uit de pan, laat uitlekken en dresseer in een diep bord. Maal er verse peper over, schenk er een goede scheut olijfolie over en rasp er lekker wat pecorinokaas op.

Opmaak tip Wil je het helemaal luxe maken, schaaf dan aan tafel nog wat verse zwarte truffel over het gerecht

Tip - In plaats van alleen wat goede olijfolie, kun je de ravioli ook serveren met geklaarde boter waarin salie is geïnfuseerd of in een romige truffelsaus.

 

- De kans dat de eidooier kapotgaat tijdens het koken, is aanwezig. Maak daarom altijd minimaal 1 of 2 extra ravioli.

 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g pastabloem (durum/harde tarwe)
  • 6 kakelverse eidooiers
  • 4 flinke el ricotta
  • 1 el truffeltapenade
  • 2 el goede olijfolie
  • 250 g pecorinokaas

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018