VEGAN: hartige quinoakoekjes met salsa van avocado

VEGAN: hartige quinoakoekjes met salsa van avocado
Gang
Tussengerecht Amuse Lunchgerecht Bijgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Voor de koekjes

  1. Kook de quinoa in een ruime pan met lichtgezouten water in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat zeer goed uitlekken
  2. Schil de aardappel, snijd grof en kook volledig gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en knijp door een pureeknijper of stamp fijn.
  3. Rasp de gele en de groene courgette fijn en schep in een kom. Strooi er een beetje zout overheen en laat 15 minuten staan. Knijp daarna het water eruit.
  4. Snipper de rode ui, snijd de koriander fijn en hak de jalapeño (zonder zaadjes) fijn.
  5. Smoor de rode ui, knoflook en peper in een druppeltje zonnebloemolie en voeg er de courgette aan toe. Laat kort smoren, neem van het vuur en meng met de rijstebloem, aardappelpuree, quinoa en koriander. Kruid met zout en peper en vorm er platte burgers van.
  6. Verwarm in een ruime antiaanbakpan een laagje olijfolie en bak de quinoakoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
  7. Serveer met de salsa.

Voor de salsa

  1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de fijngesneden koriander, de gesnipperde rode ui en het sap en rasp van de limoen.
  3. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de rest van de ingrediënten, voeg een lekkere scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de koekjes

  • 150 g quinoa
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ gele courgette
  • ½ groene courgette (middelgroot)
  • 1 kleine rode ui
  • 4 takjes koriander
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • ½ jalapeñopeper
  • 1 grote kruimige aardappel
  • olijfolie

Voor de salsa

  • 1 avocado (niet te rijp)
  • ¼ rode ui (gesnipperd)
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • 4 takjes verse koriander (fijngesneden)
  • 1 tomaat
  • scheutje olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 oktober 2018