Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de quinoa in een ruime pan met lichtgezouten water in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat zeer goed uitlekken
Schil de aardappel, snijd grof en kook volledig gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en knijp door een pureeknijper of stamp fijn.
Rasp de gele en de groene courgette fijn en schep in een kom. Strooi er een beetje zout overheen en laat 15 minuten staan. Knijp daarna het water eruit.
Snipper de rode ui, snijd de koriander fijn en hak de jalapeño (zonder zaadjes) fijn.
Smoor de rode ui, knoflook en peper in een druppeltje zonnebloemolie en voeg er de courgette aan toe. Laat kort smoren, neem van het vuur en meng met de rijstebloem, aardappelpuree, quinoa en koriander. Kruid met zout en peper en vorm er platte burgers van.
Verwarm in een ruime antiaanbakpan een laagje olijfolie en bak de quinoakoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
Serveer met de salsa.
Voor de salsa
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de fijngesneden koriander, de gesnipperde rode ui en het sap en rasp van de limoen.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de rest van de ingrediënten, voeg een lekkere scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.