Aardappelwafels met hummus

Twee verschillende aardappelwafels met elk hun eigen bijpassende hummus.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Pureer 200 g gekookte zoete aardappelen met 200-250 ml karnemelk en 1 ei.
  2. Zeef 150 g patentbloem, 4 g bakingsoda en zout boven een kom.
  3. Herhaal het recept met 200 g gekookte paarse truffelaardappels.
  4. Roer het aardappelmengsel erdoor. Blijf roeren tot een glad beslag.
  5. Vet een wafelijzer in en bak van het zoete aardappelbeslag circa 6 à8 wafels.
  6. Herhaal met het paarse aardappelbeslag.
  7. Besmeer de zoete aardappelwafels met koriander-limoenhummus (1 bakje à200 g) en 10 gram vers gehakte koriander.
  8. Besmeer de blauwe wafels met 1 bakje rodepeperhummus (1 bakje à200 g) gemengd met een ½ gehakte rode peper.
  9. Snijd de wafels in stukken en serveer samen op een schaal met de overgebleven hummus erbij.

Ingrediënten

  • 200 g gekookte zoete aardappelen
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 200 g paarse truffelaardappels
  • 1 bakje koriander-limoenhummus
  • 10 g gehakte koriander
  • 1 bakje rodepeperhummus
  • ½ gehakte rode peper

Publicatie datum: 15 november 2018