Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zeef bloem, suiker en zout boven een kom. Snijd de boter in stukjes en meng met de vingertoppen tot een kruimeldeeg. Meng de eidooiers met 2 eetlepels koud water erdoor en kneed snel tot een samenhangend deeg. Deel in tweeën en rol beide helften uit tussen twee vellen bakpapier tot vierkante plakken van 25 x 25 cm. Leg een uur in de koeling om op te stijven.
Schil de appels en snijd in blokjes van 1,5 cm. Ris de bessen en meng ze met de appels, suiker en kaneel in een ruime kom. Laat een uur staan en laat vervolgens goed uitlekken op een zeef.
Verwijder een kant van het bakpapier en leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Verwijder dan het andere vel bakpapier. Rol het deeg zoveel verder uit dat je met 1 van de plakken de 4 taartbodems kunt bekleden.
Verdeel de vulling over de bodems.
Rol het andere deeg uit tot een plak van 2 à3 mm en maak hier versieringen van voor bovenop de taart. Bestrijk met losgeklopt eiwit en bestrooi eventueel met een beetje extra kristalsuiker.