Appel-rodebessentaartjes

Een visueel spektakel dankzij de versieringen van deeg.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zeef bloem, suiker en zout boven een kom. Snijd de boter in stukjes en meng met de vingertoppen tot een kruimeldeeg. Meng de eidooiers met 2 eetlepels koud water erdoor en kneed snel tot een samenhangend deeg. Deel in tweeën en rol beide helften uit tussen twee vellen bakpapier tot vierkante plakken van 25 x 25 cm. Leg een uur in de koeling om op te stijven.
  2. Schil de appels en snijd in blokjes van 1,5 cm. Ris de bessen en meng ze met de appels, suiker en kaneel in een ruime kom. Laat een uur staan en laat vervolgens goed uitlekken op een zeef.
  3. Verwijder een kant van het bakpapier en leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Verwijder dan het andere vel bakpapier. Rol het deeg zoveel verder uit dat je met 1 van de plakken de 4 taartbodems kunt bekleden.
  4. Verdeel de vulling over de bodems.
  5. Rol het andere deeg uit tot een plak van 2 à3 mm en maak hier versieringen van voor bovenop de taart. Bestrijk met losgeklopt eiwit en bestrooi eventueel met een beetje extra kristalsuiker.
  6. Bak de taartjes 25 minuten op 180°C.

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 400 g patisseriebloem
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 g zout
  • 200 g koude roomboter
  • 2 eidooiers
  • 1/2 eiwit, losgeklopt

Voor de vulling

  • 1 kilo appels
  • 250 g rode bessen
  • 100 g geleisuiker
  • 1 tl kaneel

Publicatie datum: 15 november 2018