Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bestrooi 1 kilo buikspek met 10 g zout en doe in een ovenschaal.
Dek af en gaar het vlees 2,5 uur in een oven van 120°C.
Laat afkoelen en laat een nacht in de koeling staan (het vlees neemt dan het bereidingsvocht weer op).
Snijd het vlees in plakken en de plakken in reepjes.
Bak ze in een koekenpan in twee delen krokant in het eigen vet. Laat uitlekken.
Bak 3 teentjes fijngehakte knoflook, 5 cm verse fijngehakte gember en 1 fijngehakte rode peper (zaden verwijderd), een paar minuten in een paar eetlepels bakvet.
Voeg 2 el bruine suiker, 3 el vissaus en 150 ml hoisinsaus toe.
Breng aan de kook en laat een paar minuten indampen.
Voeg het spek toe en warm alles nog 5 minuten goed door met een deksel op de pan. Breng op smaak met 1 el limoensap.
Stoom 10 gua bao-buns (uit de diepvries). Vul ze met het spek en de saus en leg ze tegen elkaar op een schaal met de opening naar boven. Houd een beetje saus apart.
Garneer de broodjes met 50 g worteljulienne, 50 g fijngesneden rode kool, ½ rode peper in ringetjes, 2 bosuitjes in ringetjes, 50 g ananasstukjes en 1 bakje shiso purper. Lepel er nog een beetje saus op.