Donuts met 3 soorten speciaalijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
30

Bereidingswijze

  1. Bespuit 10 donuts met zilverspray (Culfine).
  2. Schep er een bol sesamijs op en bestrooi met 1 el zwart sesamzaad en 1 el zilverpoeder (Culfine).
  3. Bespuit 20 donuts met goudspray (Culfine).
  4. Leg op de helft ervan 10 frambozen kletskoppen (Didess) op en schep hierop 10 bollen basilicum-venkelsorbet.
  5. Garneer met de blaadjes van een ½ bakje basilicumcress.
  6. Leg op de rest van de gouden donuts 10 muntkletskoppen (Didess) en schep hierop 10 bollen watermeloen-citroengrasroomijs.
  7. Bestrooi met 1 el goudpoeder (Culfine).
  8. Garneer het geheel met Rubens penselen van witte chocolade (Maison Niels de Veye)

Voor het sesamijs (1 liter)

  1. Breng 500 ml kokosmelk met 2 stokjes zoethout en 250 g suiker tegen de kook aan. Laat 15 minuten trekken op laag vuur. Verwijder de stokjes zoethout. Maal 100 g zwart sesamzaad fijn in een koffiemolen. Pureer in een keukenmachine 1 blikje uitgelekte gekookte zwarte bonen (à 400 g) met de kokosmelk en sesamzaad. Laat afkoelen en draai tot ijs in de machine.

Voor de basilicum-venkelsorbet (1 liter)

  1. Pureer in een blender 300 ml basilicumsiroop (Monin) met 250 g gaargekookte venkel, 400 ml water en het sap van 1 citroen. Passeer door een zeef en draai tot ijs in de machine.

Voor het watermeloen-citroengrasroomijs (1 liter)

  1. Breng 300 ml watermeloensiroop (Monin) met 400 ml water, 3 geplette stengels citroengras en 1 rode peper, over de lengte doormidden gesnede, tegen de kook aan. Laat 15 minuten trekken op laag vuur. Zeef en laat afkoelen. Draai tot ijs in de machine. Voeg er op het laatst nog 1 fijngehakte rode peper door (zonder zaden).

Ingrediënten

  • 30 donuts
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1 el zilverpoeder
  • 10 frambozen kletskoppen
  • sesamijs (zie extra recept)
  • 10 bollen basilicum-venkelsorbet (zie extra recept)
  • 10 bollen watermeloen-citroengrasroomijs (zie extra recept)
  • ½ bakje basilicumcress
  • 10 muntkletskoppen
  • 1 el goudpoeder
  • penselen van witte chocolade

Voor het sesamijs

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 stokjes zoethout
  • 250 g suiker
  • 100 g zwart sesamzaad
  • 1 blikje uitgelekte gekookte zwarte bonen

Voor de basilicum-venkelsorbet

  • 300 ml basilicumsiroop
  • 250 g gaargekookte venkel
  • 1 citroen

Voor het watermeloen-citroengrasroomijs

  • 300 ml watermeloensiroop
  • 3 geplette stengels citroengras
  • 1 rode peper
  • 1 fijngehakte rode peper

Publicatie datum: 15 november 2018