Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schep er een bol sesamijs op en bestrooi met 1 el zwart sesamzaad en 1 el zilverpoeder (Culfine).
Bespuit 20 donuts met goudspray (Culfine).
Leg op de helft ervan 10 frambozen kletskoppen (Didess) op en schep hierop 10 bollen basilicum-venkelsorbet.
Garneer met de blaadjes van een ½ bakje basilicumcress.
Leg op de rest van de gouden donuts 10 muntkletskoppen (Didess) en schep hierop 10 bollen watermeloen-citroengrasroomijs.
Bestrooi met 1 el goudpoeder (Culfine).
Garneer het geheel met Rubens penselen van witte chocolade (Maison Niels de Veye)
Voor het sesamijs (1 liter)
Breng 500 ml kokosmelk met 2 stokjes zoethout en 250 g suiker tegen de kook aan. Laat 15 minuten trekken op laag vuur. Verwijder de stokjes zoethout. Maal 100 g zwart sesamzaad fijn in een koffiemolen. Pureer in een keukenmachine 1 blikje uitgelekte gekookte zwarte bonen (à 400 g) met de kokosmelk en sesamzaad. Laat afkoelen en draai tot ijs in de machine.
Voor de basilicum-venkelsorbet (1 liter)
Pureer in een blender 300 ml basilicumsiroop (Monin) met 250 g gaargekookte venkel, 400 ml water en het sap van 1 citroen. Passeer door een zeef en draai tot ijs in de machine.
Voor het watermeloen-citroengrasroomijs (1 liter)
Breng 300 ml watermeloensiroop (Monin) met 400 ml water, 3 geplette stengels citroengras en 1 rode peper, over de lengte doormidden gesnede, tegen de kook aan. Laat 15 minuten trekken op laag vuur. Zeef en laat afkoelen. Draai tot ijs in de machine. Voeg er op het laatst nog 1 fijngehakte rode peper door (zonder zaden).
Ingrediënten
30 donuts
1 el zwart sesamzaad
1 el zilverpoeder
10 frambozen kletskoppen
sesamijs (zie extra recept)
10 bollen basilicum-venkelsorbet (zie extra recept)
10 bollen watermeloen-citroengrasroomijs (zie extra recept)