Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de ongeschilde aardappels in een pan en zet onder met water. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Was ondertussen de schorseneren, schil grondig en snijd er de boven- en onderkant af.
Snijd direct in schuine plakken.
Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak er op een laag vuur de schorseneren in ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin en beetgaar in.
Gebruik deze tijd om de eieren te pocheren. Breng hiervoor een hoge pan met water met een snuf zout en een scheutje azijn tegen de kook. Breek de eitjes afzonderlijk van elkaar in een koffiekopje, laat voorzichtig in het water glijden en pocheer 5 minuten. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
Schep de schorseneren uit de pan en houd apart. Voeg de kookroom toe aan de pan waarin zojuist de schorseneren zijn gebakken en breng aan de kook. Laat iets inkoken, voeg de kaas toe en roer het geheel glad. Voeg de gesneden peterselie toe en kruid met zout en peper.
Voeg de schorseneren weer toe en warm even goed door.
Verdeel de aardappels over diepe borden en prak ze lichtjes met een vork.
Verdeel er de schorseneren over en leg het gepocheerde eitje in het midden. Lepel er de rest van de saus overheen.