Gebakken schorseneren met gepocheerd ei

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de ongeschilde aardappels in een pan en zet onder met water. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Was ondertussen de schorseneren, schil grondig en snijd er de boven- en onderkant af.
  3. Snijd direct in schuine plakken.
  4. Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak er op een laag vuur de schorseneren in ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin en beetgaar in.
  5. Gebruik deze tijd om de eieren te pocheren. Breng hiervoor een hoge pan met water met een snuf zout en een scheutje azijn tegen de kook. Breek de eitjes afzonderlijk van elkaar in een koffiekopje, laat voorzichtig in het water glijden en pocheer 5 minuten. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
  6. Schep de schorseneren uit de pan en houd apart. Voeg de kookroom toe aan de pan waarin zojuist de schorseneren zijn gebakken en breng aan de kook. Laat iets inkoken, voeg de kaas toe en roer het geheel glad. Voeg de gesneden peterselie toe en kruid met zout en peper.
  7. Voeg de schorseneren weer toe en warm even goed door.
  8. Verdeel de aardappels over diepe borden en prak ze lichtjes met een vork.
  9. Verdeel er de schorseneren over en leg het gepocheerde eitje in het midden. Lepel er de rest van de saus overheen.

Ingrediënten

  • 750 gram Mijnboer schorseneren
  • 1 pak Le Bistro un, deux, trois aardappels
  • 4 kakelverse eieren
  • 25 centiliter kookroom
  • 75 gram gruyère kaas
  • 1 flinke eetl. roomboter
  • 1/4 bosje platte peterselie (fijngesneden)
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 november 2018