• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geroosterde minigroenten met tomatendressing

De bietjes, courgette en peen zorgen voor een ware kleurenpracht.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Maak 10 kleine gele bietjes, 10 kleine chioggiabieten, 2 pakjes minipeentjes, 10 minicourgettes, 10 minivenkels schoon en hussel elk apart om in een kom met olie, peper en zout.
  2. Spreid uit op een bakblik en rooster ze in de oven. Rooster op 200°C de bietjes 30 minuten, de peentjes en venkel 20 minuten en de courgette 10 minuten.
  3. Houd alle groenten tot serveren warm in een oven van 80°C.
  4. Maak intussen de dressing. Ontvel daarvoor 3 trostomaten, en snijd het vruchtvlees, zonder zaden, in kleine blokjes. Meng met 2 el fijngehakte bladpeterselie en 2 el fijngehakte basilicum, 100 ml olijfolie, 1 el kappertjes, 50 g gehakte zwarte olijven en 1 fijngehakt teentje knoflook.
  5. Verwarm de saus voorzichtig tot hij lauw is. Roer er vlak voor het serveren 1 tl geraspte citroenschil door.
  6. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Serveer de dressing bij de gegrilde groenten.

Ingrediënten

  • 10 gele bietjes
  • 10 kleine chioggiabieten
  • 2 pakjes minipeentjes
  • 10 minicourgettes
  • 10 minivenkels
  • 3 trostomaten
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • peper
  • zout

Publicatie datum: 15 november 2018