Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak 10 kleine gele bietjes, 10 kleine chioggiabieten, 2 pakjes minipeentjes, 10 minicourgettes, 10 minivenkels schoon en hussel elk apart om in een kom met olie, peper en zout.
Spreid uit op een bakblik en rooster ze in de oven. Rooster op 200°C de bietjes 30 minuten, de peentjes en venkel 20 minuten en de courgette 10 minuten.
Houd alle groenten tot serveren warm in een oven van 80°C.
Maak intussen de dressing. Ontvel daarvoor 3 trostomaten, en snijd het vruchtvlees, zonder zaden, in kleine blokjes. Meng met 2 el fijngehakte bladpeterselie en 2 el fijngehakte basilicum, 100 ml olijfolie, 1 el kappertjes, 50 g gehakte zwarte olijven en 1 fijngehakt teentje knoflook.
Verwarm de saus voorzichtig tot hij lauw is. Roer er vlak voor het serveren 1 tl geraspte citroenschil door.
Breng de dressing op smaak met peper en zout. Serveer de dressing bij de gegrilde groenten.