Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Los het alginaat op in een liter water met een staafmixer. Laat 1 uur staan op kamertemperatuur om te ontluchten.
Meng de tonic, gin, komkommersap, calcium en xanthaan met een staafmixer. Laat even staan om lucht te laten ontsnappen. Verdeel over de siliconenvorm en vries in.
Doe de basilicumolie in de injectienaald.
Leg de bevroren gin-tonicbolletjes steeds met 5 tegelijk in het algenbad. Wentel ze even om. Spuit na circa 3 minuten, als ze zijn ontdooid, met een injectienaald kleine beetjes basilicumolie in de gin-tonicbolletjes. Duw voorzichtig het gaatje van de naald goed dicht. Leg ze nog 30 seconden in het algenbad en schep ze eruit met een schuimspaan. Doe over in een bakje met schoon water en laat ze daarin nog 15 minuten staan.
Schep de gin-tonicspheres uit het water met een schuimspaan en serveer op lepels met komkommerbrunoise en een paar takjes cress.