Grissini

Bij soep hoort brood, maar dat hoeft natuurlijk geen saaie boterham te zijn. Serveer eens robuuste grissini bij je soep.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Zeef 250 g bloem met ½ tl zout boven een kom.
  2. Voeg 1 el olijfolie, 4 g gedroogde gist en 150 ml lauwwarm water toe. Kneed er een soepel deeg van.
  3. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat is of water als het te droog is. Doe in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  4. Kneed het deeg door en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Kneed door en verdeel in 10 kleine bolletjes.
  5. Rol ze uit tot lange stengels. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met 1 à2 eetlepels olijfolie.
  6. Bestrooi ze met 2 el fijngehakte rozemarijn en grof zeezout.
  7. Bak ze 20 minuten op 180°C.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • olijfolie
  • 4 g gedroogde gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 2 el fijngehakte rozemarijn
  • grof zeezout

Publicatie datum: 15 november 2018