Kindercactusbuffet

Verras de kleinste gast met deze feestelijke mini-desserts.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Voor de minimagnum-cactus

  1. Smelt 400 g witte chocolade en voeg 1 el pistachegroene kleurstof (Steenstra) toe.
  2. Bestrijk 10 minimagnums met de groene chocolade en beplak ze met 50 g gocce di meringa (Gadeschi, patisserie afdeling).

Voor de cactus-ijsbekers

  1. Laat 2 liter vanille-ijs zacht worden in de koeling.
  2. Kleur het ijs groen met 1 el pepermuntgroene kleurstof (Steenstra).
  3. Laat hard worden in de vriezer.
  4. Schep bollen van het ijs in 10 ijsbekers en prik er als stekels 2 el XL witte chocoladehagelslag in.

Voor de cactus macarons

  1. Maak een klein spuitzakje van bakpapier en vul het met 2 el witte fondant.
  2. Spuit kleine spikkeltjes op 10 à15 groene macarons en laat uitharden.
  3. Vul 10 ijsbekers met 20 plakjes High Tea chocoladecake (Trommelen).
  4. Maak de cake rul zodat het eruitziet als ‘aarde’.
  5. Zet de macarons met een prikker in de aarde. Je kunt ook meerdere macarons aan elkaar verbinden voor grote cactussen.
  6. Maak bloemetjes van rode en roze marsepein en zet ze op de macaron-cactussen.

Ingrediënten

Voor de minimagnum-cactus

  • 400 g witte chocolade
  • 1 el pistachegroene kleurstof
  • 10 minimagnums
  • 50 g gocce di meringa

Voor de cactus-ijsbekers

  • 2 liter vanille-ijs
  • 1 el pepermuntgroene kleurstof
  • 10 ijsbekers
  • 2 el XL witte chocoladehagelslag

Voor de cactus macarons

  • 2 el witte fondant
  • 10 à15 groene macarons
  • 10 ijsbekers
  • 20 plakjes High Tea chocoladecake
  • rode marsepein
  • roze marsepein

Publicatie datum: 15 november 2018